Macaw

Ara macao

Ақпарат және мүмкіндіктер

Бұл Psittaciformes және Psittacidae отбасының бұйрығының құсы, оның шоқтарын бояу үшін таң қалдырады. Елге немесе аймаққа сәйкес ол сондай-ақ қызыл мака, гуака, попуга және қызыл макау деп аталады; Ағылшын тілінде ол Scarlet Macaw деп аталады, ол сөзбе-сөз «Scarlet Macaw» дегенді білдіреді.

Бұл әлемдегі ең үлкен неотропикалық попуга түрлерінің бірі және Гондурасты әлемге танытатын құс. Ежелгі уақытта Майя оны күн күшімен және оттың күшімен байланыстырды.

Сізді қызықтыруы мүмкін ... Тукан

Макаудың сипаттамасы

Макаудың қызыл шырышты қабығы бар. Қанаттардың қауырсындарының бір бөлігі көк, сары және жасыл түсті. Көздің айналасы сары, ал оның беті ақ аққулармен боялған.

Тұмсық үлкен және күшті, ал екінші жағынан, төменгі бөліктерде қара түске айналады. Аяқтар екі саусақты алға және екеуіне артқа қарай бағыттайды, бұл құсқа саусақтарды қолдар сияқты қолдануға мүмкіндік береді. Бұл жағдай әсіресе жемістер мен тұқымдарды ашқанда пайдалы.

Орташа өлшемді макауа бұл 80-90 сантиметрлік ұзындықты өлшейді, алайда кейбіреулер 120 сантиметрге дейін жетеді. Дегенмен, бұл, ең алдымен, мөлшерге әсер ететін белдік қалдық: ол бүкіл ұзындықтың үштен бірін немесе жартысын қамтиды. Еркек пен әйел физикалық сипаттамалардың көбін бөледі, алайда ер адам сәл ұзағырақ жағын иемденуі мүмкін. Орташа салмағы - 1 кг.

Масажды тарату және мекендеу ортасы

Оңтүстік Американың тумасы, Бразилия, Венесуэла, Перу, Боливия, Гондурас және Мексика сияқты елдерде тұрады. Ол тропиктік тропикалық ормандардағы және ылғалды климат саванналарындағы өзеннің жанында тұрады және әдетте теңіз деңгейінен 1500 метр биіктікте өз ұясын ағаштан жасайды.

Масавияның мінез-құлқы

Ол өте тартымды, аумақтық емес, сондықтан оны түнде ұшады, тамақтанады, ұйықтайды немесе ұйықтайды. Шын мәнінде, ол әдетте өз әріптестерімен сүйіспеншілікпен айналысады және күнделікті өмірде ол лақтырады және тұмсығымен сықырлайды. Сондай-ақ, бұл адамдарға өте қызықты және қабілетті болып көрінуі мүмкін, демек, бұл көптеген нақты макроэкономикалық білім. Дегенмен, егер макау бұзылған болса, ол қиялға, жарақатқа немесе шірік қабығына шығады. Егер ол ұяда болса және қауіпті жағдайды сезсе, қоршаған ортаға назар аударып, басқа маковейлерді ескертуге немесе тыныш ұяға оралады.

Сол аяқты азық-түлікті немесе күйеу жігіттің өзін ұстау үшін көп пайдаланады, сондықтан бұл қолдың қосымшасы секілді жұмыс істейді. Міне, бұл мидың сол жақ бөлігінің оң жақ бөлігінен гөрі үлкен дамуымен байланысты болуы мүмкін.

Майлықтарды азықтандыру

Бұл шабуылшы және фрудживорлық. Оның диета тек өсімдіктерге, тұқымдарға және жемістерге негізделген, бірақ кейде гүлдерден балшырындарды да сорады.

Тұмсығы мен жоңы тұқым мен жаңғақ қабығын бұзуға көмектесетін өте күшті. Бразилиялық тұқымның қабығы өте қиын, бірақ макау ешқандай проблема болмаса оны жейді.

Макауды көбейту

Өмір бойы овибар және бірқалыпты түрлер. 3 немесе 4 жасқа дейінгі жыныстық жетілуіне жетеді. Өз ұясын ағаштардың шұңқыр жерлерінде, үлкен биіктікте және жыртқыштардан аулақ болу үшін жапырақтармен қоршап алыңыз.

Жұпталғаннан кейін, әйел екі-төрт күндік ақ және дөңгелек жұмыртқаны құрайды, олар 25 күн бойы әйелге, ал кейде ерлерге инкубацияланады. Балапаннан кейін, жас жігіттер регенерацияланған жемістерді қамтамасыз етіп, өздері тамақтанады. 1 немесе 2 жыл ішінде жас маковиналар тәуелсіз бола алады.

Макаудың қауіп-қатері

Өкінішке орай, заңсыз басып алу қаупі, оның мекендейтін жерлерін бұзу, адам мен басқа жануарлардың ұяларының бұзылуы, басқа себептермен, сары түсті макауды тарату айтарлықтай қысқартылды. Осыған қарамастан, олардың қорғау және қоршаған ортаны қорғау бағдарламалары үшін көптеген қорықтар бар, олар өздерінің тіршілік етуін қолдайды.

Қазіргі уақытта қызыл макау Табиғатты сақтау жөніндегі халықаралық одақтың Қызыл тізімінің «Кішігірім концерні» санатында.

Macaw (бейне)