Овл

Bubo Bubo

Ақпарат және сипаттамалар

Солтүстік-шығыс Еуропада Жерорта теңізі аймағын, Иберий түбегін, Азия мен Африканы қамтитын өте үлкен мөлшер мен күштің торы. Оның атын өзі шығарған дыбыстары арқылы тағайындады, сонымен қатар орта ғасырдан бері «Бубо» деп аталды. Кейбір авторлар Royal Owl-дің 20-ға дейінгі кіші түрлерінің бар екендігін қарастырады.

Royal Owl сипаттамасы

Оның өлшемдері ұзындығы 56-дан 75 см-ге дейін, оның салмағы 1,60-дан 1,88 м-ге дейін, оның салмағы 1,5-тен 4,2 килограмға дейін. Барлық осы сипаттамалар оны ең үлкен түнгі репортер етеді.

Сіз сондай-ақ мүдделі болуы аласыз ... Пиджак

Бастың екі жағында сары ирис көздерінің арасындағы «V» пішінінің әсерін тудыратын екі пуфа бар. Ілінісі ақшыл және тегіс болса, оның артқы жағы жарық дақтары бар. Аң аулаушы құс бола отырып, оның кілттері өте күшті, сондықтан олардың кейбіреулері оларға қол жетімді болған жағдайда, адамдар қолдарында қорғанысты қолдануы керек.

Ерлер мен әйелдер арасындағы негізгі айырмашылық - бұл бұрынғыда көбірек «құлақ» еске салатын қауырсындар.

Royal Owl компаниясының мінез-құлқы

Олар өз территориясының шекараларын белгілеу үшін әртүрлі жүйелерге негізделген өте көп аумақтық және жалғыз құстар, әндерден нәжістің фекальды жыныстарына дейін. Аумақтың мөлшері сол аймақта тұратын жыртқыштардың санына және жеке адамдардың ағынына байланысты, яғни өлген үлгілердің саны қайтадан толтыру үшін қол жетімді.

Дыбыс шығаратын дыбыс 2 километр радиуста естілуі мүмкін. Әрқайсысы тәндік және қайталанбас дыбыс шығарады, сондықтан ол басқа біреуді екіншісінен анықтау үшін ерекше болып табылады.

Олар жиі жоспарлаумен және үнсіз шапшаңдықпен күшті ұшуға ие. Бұл олардың түнгі көруімен және есту қабілетімен қатар оңтайлы аңшылар, тез және таңғаларлық етеді.

Royal Owl-ді тамақтандыру

Бұл сиқырлы хищник, оның ұрығы аң аулау кезінде жердегі немесе толық рейс арқылы табылған басқа аңдар мен жыртқыш құстар.

Олар сондай-ақ кішкентай кеміргіштерді тамақтандырады, мысалы, қояндар, түйіршіктер, егеуқұйрықтар мен итбалықтар. Олар тіпті 10к-ден кем салмақ түлкілерін де, аң аулауға қабілетті.

Royal Owl туындыларын көбейту

Ерлі-зайыптылардың екеуі өзара қарым-қатынас жасайтын жалғыз уақыт - жұптық мезгілде, жұптар моногамозы. Олардың ұялары шұңқырларда немесе жартаста орналасқан қуыстардан тұрады, әйел жылына 2-ден 6 жұмыртқаны, әдетте қыста немесе көктемде басады.

Әйел адамның тамағын іздейтін еркек жапырақтарын инкубациялағанда, жұмыртқалардың 36 күнде люктері және туу кезінде балапандар семинидикалық болып табылады (яғни, басқа құстардың түрлерінен өзгеше дамыған ерекшеліктермен туылады). Анасы оларды тамақтандыруға және қорғауға үйретеді.

3 аптадан кейін олар өздерін жұтып қояды, 2 айда олар бірнеше метр болса да, 4 айда ұшып кете бастайды, алайда олар өздерінің толығымен жарқырап қалады. Күзден кейін оның тәуелсіз өмірін бастайды.

Royal Owl-дің алдын-алу

Қазіргі уақытта бұл түрді өткен ғасырда өмір сүрген аймақтарға қайта интеграциялау үрдісі жүріп жатыр, бұл өткен ғасырдың жартысында адамның басқа да аймақтарға қоныс аударуына байланысты әрекетімен байланысты. Ол қаупі бар түрлердің тізімінде жоқ, оны сақтау мәртебесі «Кішігірім концерн» болып табылады, дегенмен, бұл бір күннің адамның қажеттіліктері үшін ластануына немесе оның мекендейтін жерлерінің жойылуына байланысты қауіпке ұшырауы мүмкін екендігін жоққа шығармайды.