Tundra Swan

Cygnus columbianus

Ақпарат және мүмкіндіктер

Бұл Солтүстік Американың Анкериориз және Анатиид отбасыларының тәртібі.

Тундра аққуының сипаттамасы

Бұл ақ шелектегі және ұзындықтағы құс. Дегенмен, бұл кішкентай американдық аққу түрлері. Ол ұзындығы 115-тен 150 сантиметрге дейін, 168-ден 211 сантиметрге дейін және салмағы шамамен 3,4-тен 9,6 килограмға дейін.

Денеңізді жабатын қауырсындар мінсіз ақ. Жас үлгілерде шелектегі қызыл, бірақ ересекке жеткенде ол ақ түске толы. Оның қара аяқтары және көздің алдындағы сары түстермен бірдей түсті тұмсық бар. Мойын ұзын, аққуларға тән. Басы дөңгелек, ал қанаттардың үстінде сәл қисық пішіні бар.

Сіз сондай-ақ мүдделі болуы аласыз ... Пиджак

Екі жынысы да физикалық сипаттамалар бойынша ұқсас. Демек, оларды ажырату қиын болуы мүмкін.

Тундра аққуының таралуы және орналасуы

Ол Америка құрлығының солтүстігінде, Еуропа, Азия, Африка және Кариб бассейнінде таратылады. Жазда негізінен Батыс Аляска және Канаданың солтүстігінде орналасқан. Қыста Солтүстік Американың Тынық мұхиты жағалауында, Америка Құрама Штаттары мен Мексикада кездеседі.

Арктиканың тундрадағы атауы оның аты ретінде көрінеді, бірақ жағалауларға жақын орналасқан жерлерді көреді, бірақ көлдерде, батпақтарда және жайылымдарда өмір сүре алады.

Тундраның аққу мінезі

Бұл аққу тек жалғыз емес және көбіне инкубациялау мен өсіру кезеңінде болғаннан басқа ірі малдарда ұшып шығады. Өсіп келе жатқан кезеңде ол көбінесе құрлықта ұйықтайды, бірақ қыста ол ұйықтау үшін судың тыныштықты сезінеді.

Аққу - бұл қоныс аударатын жануар, ал қыста Америка Құрама Штаттарының оңтүстігінде орналасқан және Мексиканың солтүстігінде орналасқан аймақтарға барады: ол Бажа Калифорния, Чиуауа, Дуранго және Тамаулипас ​​мемлекеттеріне келеді. Алайда, бұл сапар жиі және сирек кездеседі.

Тундраның аққындығы

Қыста суық өсімдіктер, шөптер, тамырлар мен тамырларға тамақтанады, қыста ол астықты және тіпті картопты да жеуге болады. Кейде ол моллюскалар мен артроподтарды ұстайды, бірақ бұл өте таралған емес.

Ірімшік кезеңінде аққу судың арасынан суырып алу үшін ұзын мойынды ғана суару арқылы акватикалық арамшөптерді тұтынады. Тереңдігі 3 метрге жететін өсімдіктерге қол жеткізуге болады.

Тундраның аққуларын көбейту

Ол 3-4 жас аралығындағы репродуктивтік жасқа жетеді және көктемде әдетте жұбайларға келеді. Бұл моногамоздық және ұзақ мерзімді қарым-қатынастарды қалыптастырады. Бұл факттің аққуларда маңыздылығы таңқаларлық, өйткені, егер жұптың біреуі қайтыс болса, екіншісі басқа серіктес болуы және оған бейімделу қиын деп тапқаны белгілі. сондықтан өлі серіктестермен көптеген аққулар қайтадан бір-бірімен араласпайды және өздерінің қалған өміріне жалғыз қалады.

Ерлі-зайыптылар өздерінің ұяларын шөп, мүк, лишай және шөппен бірге құрып, тундраның шұңқырын қалыптастырады. Онда ол бір айда инкубирленген 3-5 жұмыртқаны алады. Кейін еске түсіргенде, аққулардың індері өздерінің ата-аналары ұядан тыс жерде тамақтанады.

Бірінші қыста жас аққулар отбасылық ұядан шығып, тәуелсіз бола алады.

Тундра-аққудың қауіп-қатері

Бұл әдемі құс қауіпті емес. Аң аулау, аюлар, қасқырлар, қараңғылықтар мен шағала сияқты жыртқыштар жиі шабуыл жасайды және ауылшаруашылық жерлерді кеңейту нәтижесінде аң аулау және табиғи мекендеу орындарын жоғалту сияқты адам әрекеттеріне қауіп төндіреді.

Дегенмен, 20-шы ғасырдың аяғынан бастап үлгілер саны тұрақты болып қалды, сондықтан Табиғатты сақтау жөніндегі халықаралық одақтың Қызыл тізіміндегі мәртебесі «Кішігірім концерн» болып табылады.

Солтүстік Америкада ақбөкенді қорғауға жауапты негізгі мекемелер Канаданың жабайы табиғат қызметі мен АҚШ-тың Балық және Ойын қызметі болып табылады.