Жалпы мұхиттық дельфин

Delphinus delphis

Ақпарат және сипаттамалар

Жалпы океаникалық дельфин дефин деп аталады және одонтокете (тостаған) шетіне жатады. Осыған шатастырмау керек басқа түр бар, ол жағалаудағы жалпы дельфин деп аталады.

Ортақ мұхиттың Дельфинді бөлу

Атлантикалық және Тынық мұхитының тропикалық және субтропикалық суларында тұрады. Олар Жерорта теңізі, Қара теңіз, Мексика шығанағы және Қызыл теңізде кездеседі. Кейбір үлгілер Үнді мұхитында және жапон теңіздерінде табылған.

Ауа температурасы 10 ° С-тан асатын жерлерде жүзуді таңдайды. Олар 11 км / сағға дейін барады, бірақ олар азық-түлікке жетуді қалаған кезде, олар шамамен 47 км / с жылдамдықпен жүреді.

Сізді қызықтыруы мүмкін ... Orcas

Жалпы мұхиттық Дельфиннің сипаттамасы

Бұл 1,5-2,4 метр ұзындықтағы және 100-ден 136 кг-ға дейінгі ең кіші дельфиндердің бірі.

Тұмсық басқа дельфиннің түрлерінен гөрі ұзартылған және көбірек болып көрінеді. Жаудың екі жағында 20 немесе одан да көп күшті, өткір және қисық тістері бар, олар жыртқыштар үшін қашып кетеді.

Бояу оның негізгі сипаттамаларының бірі болып табылады, себебі жоғарғы доральді бөлігі қара-сұр, ал вентальдік аймақ ақ. Қараңғы жолақ төменгі жақтан оның қабырғаларының біріне дейін созылады.

Жалпы мұхиттық дельфин - Delphinus delphis

Жалпы мұхиттық Дельфиннің мінез-құлқы

Олар өте әлеуметтік және дерлік ешқашан жалғыз жүрмейді. Олар үнемі басқа мүшелермен бірге өздерінің іс-әрекеттерін жүзеге асырады, ең мол түрлердің бірі және мүшелерінің ең көп саны.

Олар сондай-ақ дельфиндердің көпшілігі сияқты ойнап, судан шыққан акробатиканың түрлі түрлерін орындайды. Ересектерге арналған дельфиндер құрметтеледі және жиі жас үлгідегі «шеберлер» ретінде әрекет етеді.

Дельфиндер, адамға тән деп саналатын мінез-құлық үлгілеріне байланысты өте ақылды жануарлар деп саналады. Бұл түр ауруға шәкірттерге деген сүйіспеншілік пен жанашырлықты көрсетіп, оларды бір ғана жасай алмайтын кезде бетіне дем алуға көмектеседі. Біреу қайтыс болғанда, басқалары қайғыданып, бас тартқанда, әсіресе тұтқында болғанда, олар қуанып, ойнай бастайды.

Оларда өте жақсы көрініс жоқ, әсіресе қараңғы және қараңғы суларда, бірақ олар дыбыстарды басқарады. Олар ыстық дыбысқа ұқсас үндеулер арқылы сөйлеседі.

Бірыңғай мұхит дуфинін тамақтандыру

Олар кальмар, саңырауқұлақ және балық тәрізді кальмарды, сүтқоректілерді және балықты азықтандырады, тәулігіне 9 кг-нан асады. Олар, әдетте, өздерінің жемісін судан аулақ ұстайды және оларды әуеде ұстайды.

Бірыңғай Мұхит Дельфинін Көшіру

Олар тірі, ал аналардың әдетте баласы бар, бірақ егіздердің және үш есе туған нәрестелер болған. Олар 15 жастан асқан жыныстық жетілуге ​​жетеді.

Сүйісу кезеңінде еркектер мен әйелдер бір-бірінен бөтен денелерін біріктіріп, ақырын ішкіресіп қалады.

Жүктілік кезеңі максимум 12 айға созылады және ұрпақтың ұзындығы шамамен 92 см, салмағы 11-ден 16 кг-ға дейін болады. Жаңа туған нәресте алты айдан кейін қатты тағамдарды тұтыну үшін анасымен тастаған ұшақтар арқылы сүтті алады.

Жабайы табиғатта өмір сүру ұзақтығы 20 жаста.

Жалпы мұхиттық Дельфиннің қатерлері

Дегенмен, қарапайым мұхиттық дельфиндердің саны көп, бірақ бақылаусыз кісі өлтіру, балық аулау торларындағы кездейсоқ соққылар және олардың тіршілік ету ортасына күн сайын кіретін ластану, осы және басқа да қорғаныстарды қорғау және сақтау үшін заңдар жасалды. мыңдаған теңіз түрлері жойылып кетуі мүмкін.